Vrijdag avond 21 mei om 23.00 uur brak het vruchtwater bij DanaDay

Hallo, hier dan een berichtje van Dana Day of the Lambs Inn.

Vrijdag avond 21 mei om 23.00 uur  brak het vruchtwater bij DanaDay.  In de daaropvolgende 22 uur kwam er geen bevalling op gang . Na diverse telefoontjes over en weer konden we terecht bij Anicura in Rijswijk. Na een echo bleek er een acrobaatje voor het geboortekanaal te liggen; dat de oorzaak was van het niet op gang komen. Men zag 7 puppies die middels een keizersnede ter wereld gebracht werden. Zeven mooie Landseerpups.


Vier jongens en drie meisjes. Dana nam gelijk de moedertaken waar  zoals jullie kunnen zien op de foto’s en video.

De zwaarste reu is de nacht na de bevalling rustig ingeslapen. De oorzaak kennen we niet maar hij heeft gelukkig geen pijn gehad. Het lichtste teefje “Mini” had vanaf het begin wat moeite met zogen. Na diverse malen aangelegd te hebben waarbij ze wel zuigreflexen had , maar  niet aan kwam, dus  over op puppymelk.  Ze kwam een paar gram aan, maar viel dat ook weer af helaas. Tot twee keer toe hebben we bij de dierenkliniek geïnformeerd wat de oorzaak kon zijn; helaas werd pas na onze afspraak donderdag  vroeg in de ochtend (05.00 uur) duidelijk wat er ontbrak.

Het kleine puppy heeft ons veel liefde gegeven, en ze heeft de meeste kusjes van allemaal gehad, zelfs nu de rest al dagen ouder is.  Dit kleine meisje, kon niet goed drinken vanwege een open verhemelte; wij betreuren het dat de kliniek dit niet eerder geconstateerd heeft.

Ook zij heeft  gelukkig geen pijn gehad, getuige het tevreden geluidje op de video. 
De tekst op de kaart is zeker op haar van toepassing.

Onze kinderen hebben grote broer en kleine zus in een mooi doosje met een bloemetje erbij, in onze tuin begraven op donderdagochtend 27 mei om 06.30 uur. De hemel huilde mee.

Vanaf vrijdag hebben we wat meer rust gekregen, gelukkig blijft DanaDay heel rustig. De vijf beertjes groeien enorm.

De foto’s van de eerste week, made by Inge van der Ploeg van https://www.Pixaboo.nl  staan vanaf vandaag op de website.  

Aankomende donderdag gaan alle pups met mama Dana Day naar de dierenarts  want mama moet even gecheckt worden na de bevalling; het ziet er allemaal goed uit.  

Aankomende week brengt weer allemaal nieuwe dingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *