De Landseer E.C.T.

De keuze voor een Landseer was voor ons eenvoudig. Net als de Berner Sennenhond is de Landseer ook een echte familiehond.

Ze zijn zachtaardig, vinden het fijn om in de buurt van de familie te zijn, zijn behendig en intelligent. Ze houden van zwemmen, maar ook van de sneeuw. Sommige worden door de KNRM getraind als reddingshond. Het redden van mensen en andere honden zit in het DNA van de Landseer, verder kan het een uitstekende therapiehond worden en ze kunnen, mits getraind, genieten van gehoorzaamheidswedstrijden en diverse andere activiteiten zoals rally en freestyle. Ze werken graag voor de baas en zijn erg leergierig, beschermen het huis en eigendommen en zijn niet agressief. Ook zijn ze speels en atletisch, maar zijn ook tevreden als ze lekker kunnen relaxen en knuffelen graag, vooral nadat ze hun beweging hebben gehad.

Ze zijn liefdevol net als een Newfoundlander, die wel familie is. Zwart witte “Newfies”noemen ze Newfoundland Landseers. Maar de Landseer ECT is een apart ras, erkend door de FCI (Federation Cynologique Internationale- World Canine Organization). De meeste van deze Landseers worden gefokt in Belgie, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Vergeleken met de Newfoundlander zijn ze groter, slanker, kwijlen niet of in ieder geval minder, hebben minder haar –vooral de ondervacht en hebben een beter uithoudingsvermogen bij activiteiten.