Over ons

Wij zijn Fred en Anneke Lamb en hebben, sinds 1994 drie Benner Sennenhonden (Beau, Balou & Bijou) gehad. Met onze Berner Sennenhond Balou hebben we in 2001 én in 2006 een nestje puppy’s gehad. Nadat wij het tweede nestje met de Berner Sennenhonden gefokt hadden, waren we er van overtuigd dat, vanwege de grote hoeveelheid Berners die in Europa geboren worden het ras minder sterk was geworden.

Er waren, toen wij over een ander, sterker ras dachten, 55.000 Berner Sennenhonden.  

Van de Landseer ECT zijn er sinds 2015 tot 2019 297 geregistreerd bij het NHSB .(zie onderstaand overzicht*) vandaar dat dit ras zeer sterk is en daardoor is de gemiddelde leeftijd ook hoger.

201560 pup en 3 importhonden63
201685 pup en 0 importhonden85
201730 pup en 8 importhonden38
201862 pup en 5 importhonden67
201938 pup en 6 importhonden44
2020Nog geen cijfers 
 Totaal 297
bron NHSB

In 2007 kregen we onze eerste Landseer. Dat was Haelishia Tara van Hollandseer, roepnaam Chloé, een superlieve, mooie actieve Landseer. Een echte zwemmer die het rustig drie uur vol hield in het water en ook meeging op vakanties naar Spanje, naar de wintersport en alles er tussen in. Het was echt een tophond die wij helaas hebben moeten laten inslapen op een leeftijd van 9 jaar en 3 maanden.

Op advies van Jan Koenraat (van Hollandseer) gingen we in mei 2017 kijken naar onze Dana Day vom Heidenberg; we hebben haar na twee keer een bezoek aan de kennel in Duitsland te hebben gebracht, in augustus 2017 opgehaald in Kammerstein bij Nürnberg. Dus wagenziekte was geen issue. Zij was één van de tien pups die bij Frau Mueller geboren waren en alle tien zijn ze uitgewaaierd over diverse landen. Sinds augustus 2017 verrijkt zij ons gezin dat bestaat uit (Fred en Anneke) en onze twee kinderen Annique en Maurice.

Geboren op 13-05-2017
Dana Day net is haar nieuwe huis

Chloé onze eerste Landseer

Dana Day gaat alle vakanties mee, behalve als we met het vliegtuig gaan. Op wintersport en in de zomer naar Noord Spanje, waar ze lekker kan zwemmen, vooral met Fred, die bij zonsopgang al met haar in de zee ligt. In de middag gaat ze ook graag mee naar de markt. Ze wil gewoon graag bij je en met mensen en kinderen zijn. Ze is erg aanhankelijk. Mee naar het werk, sport, winkels, ze vindt alles geweldig. Als ze lekker uitgelaten wordt is ze thuis vooral aan het relaxen.

Lekker relaxen in Castello d’Empuria
Door buurmeisjes wordt ze regelmatig uitgelaten

Dat we een nestje met Dana Day gefokt hebben is omdat we heel graag de genen van Dana willen doorgeven. Overal waar we met haar komen zien we de mensen glimlachen omdat ze zo aaibaar is.

De kinderen uit de buurt kennen haar allemaal en ze gaat regelmatig met haar baasje op bezoek bij oma in het verzorgingshuis. Ze wordt zeker twee keer per week uitgelaten door een hele lieve enthousiaste hondenliefhebber en “bonusopa” van 84 jaar.

Op bezoek bij oma van 97 jaar jong in het verzorgings huis

Lekker uit met de bonus opa & uitlaat vriend Cas 83 jaar jong